Драшковић: Време је да Додик оде са политичке сцене у Српској

Народом у Републици Српској влада политичка демагогија. Време је да на политичкој сцени дође до смене генерација и да уместо политикратије и диктатуре буде демократија која ће покренути економски развој Републике Српске и створити амбијент из кога, првенствено, млади и стручни људи не би одлазили.

0
76
Фото: capital.ba

Ово је, између осталог, у интервјуу за политички магазин БН телевизије “Црно на бијело” изјавио председник концерна “Свислајон Таково” Родољуб Драшковић.

У Републици Српској све је потчињено владавини режима Милорада Додика – категоричан је Родољуб Драшковић.

“Под политичком диктатуром подразумијева се безакоње, владавина неког врхунског поглавара кога морају да слушају институције, Влада. Када ћемо имати професионалну Владу? То сам ја говорио Додику, не можеш прљавим политичким играма, национализмом, коришћењем емоција, патриотизма обичног народа, изазивањем зле коби, бранити РС. РС ћемо бранити дјелом”, каже Драшковић.

Драшковић тврди да Додику ништа лично не замера, али:

“Господин Додик је политички демагог, а ја се бавим политичком економијом. Моја дјела се виде. Политичка демагогија влада овим народом. Вријеме је дошло да се стварност мијења. Умјесто политократије на сцену мора доћи демократија. 20 година воде РС, за 20 година нека саопште народу своје резултате, гдје је привреда, БДП, гдје је број становника прије 20 година гдје је данас, гдје је младост, интелигенција. Лично немам ништа. Чак напротив, када оде са политичке сцене, када дође нова генерација стручњака, професије, младости, енергије, када покренемо привредни развој, ја ћу увијек радо сјести са Додиком да попијемо ракију. Овдје се ради о друштвеним интересима, судбини народа РС”.

Никада са Додиком нисам био добар. Покушавао сам с њим имати добре односе и сарадњу у интересу привреде и народа РС, а с посебним акцентом на Херцеговину, каже Драшковић. Он напомиње да је и у ово вријеме вируса корона Додик показао своје лице, опструишући рад Фонда солидарности у Херцеговини и његове значајне донације медицинским установама, као што су респиратори и дигитални рендгени.

“Прије неки дан ме назвао предсједник Србије Александар Вучић да ми се захвали за све оно што радим за српски народ и Србију. Нажалост од господина Додика одговор, када сам успоставио систем солидарности у Херцеговини, у коме учествују сви, Додик је дошао и све разбио и остао сам сам. Како? Окупио је своје политичке егзекузоте и забранио рад на програму социјалног збрињавања херцеговачког народа”, каже Драшковић.

Коментаришући Додикове оптужбе да је као привредник дужан Републици Српској, а не она њему, Драшковић појашњава да је Групација “Свислајон Таково” власник 64 одсто капитала у Индустрији алата Требиње, а да је остало својина државних фондова.

“Ако дугује ИАТ, не дугује Родољуб Драшковић који је уложио 37 милиона КМ да би га оздравио, сачувао, обезбиједио трајну перспективу, а од стране Владе и Додика тај ИАТ осим лажних обећања ништа добио није. Све је данас под хипотеком, сва имовина ИАТ-а. Нека покаже Влада шта је урадила у посљедњих 10 година у Херцеговини, хајде да се гледамо у очи, разговарамо снагом аргумената, а не политичке силе”, истиче Драшковић.

Политика је прљава игра, а ја сам чист играч. Иако сам имао понуде, немам политичке амбиције, али сам спреман да учествујем у промени политичког система у Републици Српској – поручио је Драшковић у интервјуу за политички магазин “Црно на бијело”.

Аутор: БН телевизија

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде