Кнежевић: Мила не занима туризам, већ транзит кокаина

Један од идера ДФ-а о актуелној ситуацији у Црној Гори и суманутим потезима власти Црне Горе према Србији.

0
149
Фото: standard.rs

– То је уличарски покушај да се Србија представи као једино жариште коронавируса у региону. Очигледан је својеврстан вид фрустрације због све интензивније саборности српског народа где год да живи. На овај начин црногорски режим демонстрира немоћ и шаље јасну поруку ко генерише тензију и на израженој србофобији улази у изборну кампању – овако Милан Кнежевић, један од лидера ДФ-а, коментарише одлуку владе Црне Горе да Србима забрани улазак у ту земљу.

Он каже да би волео да грађани Србије и Републике Српске летују у Црној Гори, али после најављеног институционалног прогона српског народа и СПЦ од стране Мила Ђукановића, уопште неће бити зачуђен уколико српски туристи одаберу неку другу дестинацију.

– Иако сам уверен да већина наших туристичких радника српске туристе доживљава као најдраже госте и сматра да смо исти народ, плашим се да ће ова сезона бити најгора откад памтимо – каже Кнежевић за „Ало!“. Због његових ставова, које чврсто заступа, криминалне организације планирале су атентат на Милана Кнежевића. Поред његовог дворишта, у вечерњим сатима, камере су снимиле мушкарца са силиконском маском на лицу.

– Немам право на страх. Својој браћи сам рекао на кога сумњам и њихова обавеза је, уколико се мени нешто деси, да ме освете по принципу „глава за главу“ – казао је Кнежевић.

Зашто Мило Ђукановић баш сада заоштрава односе са Србима у Црној Гори, али и са Србијом?

– Милу Ђукановићу је потребно да пред сваки изборни циклус наметне тему „угрожене“ црногорске независности, коју једино он може одбранити. У време прошлих избора независност је, наводно, била угрожена од Русије, у време ових избора биће угрожена од Србије, иако цео свет види да је управо Ђукановић највећа претња за црногорску независност.

Ускоро почиње туристичка сезона, значи ли то да су Срби непотребни?

– Ђукановића уопште не занима каква ће бити туристичка сезона јер је транзит кокаина његов заштитни бренд. Све док будемо могли да шверцујемо кокаин, до тада ће нам и трајати оваква приватна држава. Туристи из Србије, Русије и Републике Српске су најзаступљенији у Црној Гори, чине 60 одсто од укупног броја оних који летују овде.

На који начин власт у Црној Гори опстаје толико година?

– Поједини српски политички представници у Црној Гори мисле да ће сви њихови проблеми бити решени ако постану министри и високи државни функционери у Ђукановићевој влади, а да све остане исто или још горе. Власт их после показује представницима међународне заједнице као мечке по вашарима. Управо су такви, режимски политички представници Срба двехиљадитих година заузимали најважније функције у тадашњој влади Филипа Вујановића и они су омогућили формирање секте познате као ЦПЦ.

Добро, шта је био њихов интерес?

– Они су омогућили и стварање Дукљанске академије наука и уметности, позивали на обрачун с Војском Југославије и припремили логистику за обрачун са српским језиком, а ево данас и са СПЦ. Заузврат су добили станове, ситне привилегије и пролазна задовољства, због којих и данас живи та издајничка идеја да је боље помоћи Ђукановићу него га победити.

Може ли црногорска опозиција, таква каква јесте, победити актуелни режим?

– Немам дилему да опозиција у једној или две колоне сигурно побеђује ДПС, а то је пођеднако обавеза и политичара и грађана.

Једном сте поменули модел „жирафа“, шта је то?

– Мислим да би Србија требало да замрзне имовину црногорских тајкуна који финансирају и промовишу антисрпство у Црној Гори. Њихов модел функционисања је познат као „жирафа“, глава им је у Србији, а ноге у Црној Гори.

Извор: Ало

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде