Монтенегринске усташе не отварају границе Црне Горе само са Србијом и Републиком Српском

Влада Душка Марковића тврди да се повиновала критеријуму Института за јавно здравље: највише 25 инфицираних короном на 100.000 становника.

0
129

ФАКТИ: Ово је уперено против Срба – и у Србији, и у Српској, и у Црној Гори. Није против ФБиХ са којом се Црна Гора формално и не граничи. А да ли је ово добро? За српску ствар – јесте! Колико год не изгледало тако. Добро је што овакви режими не знају ни шта је за њих добро. Добро је што режим Ђзкановић-Марковић еволуира ка Хрватској-2 и Секули Дрљевићу… Хрватска-1 данас игра суптилније јер зна да би отвореном и милитантном србофобијом нанела штету свом туризму…

Црногорски премијер Душко Марковић саопштио је да је Црна Гора одлучила да у првим данима јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску.

Према црногорским медијима, Марковић је најавио да ће 1. јуна отворити границе са Хрватском, Словенијом, Аустријом, Немачком, Пољском, Чешком, Мађарском, Албанијом и Грчком.

Критеријум за најављено отварање границе прописао је, како је навео црногорски премијер, Институт за јавно здравље, а то је да земља има, како преносе јавни сервис и портал ЦДМ, најмање 25 оболелих на 100.000 становника, уколико није грешка и ако није мислио на највише 25 оболелих на 100.000 становника.

„Границе ћемо отварати према земљама које имају сличан епидемиолошки статус. Нећемо тражити посебна тестирања, сви ће добити јасна упутства шта их очекује у земљи и које прописе морају поштовати“, рекао је премијер Црне Горе и изразио наду да ће отварање бити у интересу црногорског туризма.

Извор: Факти

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде