Симбол безбожног времена: Покушај поробљавања духа и стварања човека роба

Симбол безбожног времена: Покушај поробљавања духа и стварања човјека роба Ова фотографија, на Васкрс, највећи хришћански празник, представља симбол ропства које има за циљ да од људи створи радни, биолошки материјал и ништа преко и ништа више.

0
206
Симбол поробљеног ума

Ова фотографија, на Васкрс, највећи хришћански празник, представља симбол ропства које има за циљ да од људи створи радни, биолошки материјал и ништа преко и ништа више.

Вољом Националног координационог тела Црне Горе, забрањен је улаз у храмове, наше владике и свештенство служе литургије без верног народа.

Дозвољени су редови испред „Воли“-ја, пиљара, али су забрањени да се људи окријепе и душу смире. Ваљда је то „нови човек“ по мери властодржаца. Наједи стомак, не мораш душу.

Нажалост, ова безбожна хајка у маленој Црној Гори уклапа се у онај концепт тираније која се, у наше вријеме назива још и модерно, глобално доба.

Изгледа да је у глобалном селу све дозвољено; човек је важан онолико колико је тржишно исплатив и колико може да се „прода“. Код нас, казало би се, човек је одавно постао роба која се купује (цене су одвећ и познате уназад тридесет година) док вредност опада. А опада јер смо заборавили на другу страну медаље, ону која се тиче нашег духа и наше душе.

За дух и душу тиранија не хаје – небригом о својој духовности човек постаје роб. А ево слике која показује зашто је важно бринути – да није, не би нам забранили да се помолимо и запалимо свијећу.

Да није, не би се на разне начине и различитим средстима борили против православља.

Аутор: ИН4С

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде