Зашто државни органи не поступају по Уставу, због Угљаниновог јавног заговарања за отцепљење Рашке?

Нови ставови који никако не доприносе миру и стабилности у земљи.

0
114

Сулејман Угљанин изјавио је недавно у Тутину, као и недавно на државној телевизији, да се залаже да Рашка област („Санџак“ је погрешан назив области, који користе муслимани), добије статус покрајине и да Бошњаци имају статус народа.

„Хоћемо да се у овој држави наши посланици, заједно са мном, као и одборници изборе да Санџак има статус покрајине, статус аутономије, специјални статус који нам гарантује слободу и статус народа који гарантује равноправност“, рекао је Угљанин.

Угљанин се такође залаже за повлачење српске полиције, војске и правосудних органа из Рашке, чији је циљ стварање новог ратног сукоба на територији српске државе.

Подсетимо, он је рекао у марту 2019. да је са „независношћу Косова, слобода дошла и до Санџака.“

Сулејман Угљанин са заставом Велике Албаније

Такође, у марту ове године муњевитом брзином раширила се фотографија на друштвеним мрежама где, између осталих, са заставом Велике Албаније позира и Сулејман Угљанин.

Институције државе Србије дужне су да заштите правни и уставни поредак, али и да као регионални фактор стабилности поступе политички одговорно, и у том смислу се морају јасно раздвојити екстремисти од оних припаднике исламског народа, који се осећају члановима бошњачке заједнице, који у Србији виде пријатеља.

Поставља се питање, зашто и ко дозвољава овом човеку, да јавно заговара сепаратизам, поготово на Радио телевизији Србије, чији је гост недавно био. Зашто му се допушта овакво деловање, које је противно Уставу Републике Србије? 

Аутор: Национални портал

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде