Ко финансира новине „Данас“?

Портал "Присмотра", дошао је у посед информација на који начин се финансирају поједини штампани медији у Србији. Први текст биће о новинама “Данас”.

0
64
Фото: Данас

Новине “Данас” у току календарске године добијају по неколико донација из иностранства. Ове донације демантују њихово писање да немају средстава за рад, и да су више него добро плаћени из иностранства. Једино што остаје нејасно због чега страни фактори желе да финансирају једне новине у Србији?

Фото: prismotra.net

Ко то финансира „Данас“? Зашто добијају овај новац?

Списак који објављује „Присмотра“ обухвата последње донације новина “Данас”. “Данас” је у последњем периоду у више наврата добијао по 20.000 евра од “Нове Банке” из Босне и Херцеговине. Само од ове банке “Данас” је добио 40.000 евра. Да би њихове донације биле мање сумњивије, “Данас” добија донације мањег износа од банака сваког месеца. Овакав начин је мање упадљив и изазива мање медијске пажње. Примера ради, “Данас” је добио од “Рајфајзен” банке из Сингапура 5.977 долара, потом је из њене филијале из Велике Британије добио још 14.539 евра.

Фото: prismotra.net

Овај шаблон се понавља и са другим банкама. Тако је “Данас” од “Bank of America” добио 2.403 долара, потом више донација од “Ерсте“ банкe” из Аустрије у износима 5.958 евра, 4.539 евра, и 4.828 евра.

Ово је само један мали део донација које добија “Данас”. Питањима као што су, због чега “Данас” добија овај новац из иностранства и шта због њега треба да уради за своје финансијере, портал „Присмотра“најављује,да ће се бавити у наредном периоду.

Аутор: prismotra.net

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде