Мрзитељ свега српског, проф. Перовић из Новог Сада, опет „бриљира“

Перовић је пружио пуну подршку црногорској полицији, као "првом ешалону" одбране Црне Горе од "четничких насртаја".

0
88
Миленко Перовић

У интервјуу за Викенд новине универзитетски професор, председник Савета за сарадњу Црне Горе са дијаспором и један од твораца Правописа црногорскога језика, Миленко Перовић, прокоментарисао је читав низ актуелних друштвено-политичких питања.

Коментаришући немиле догађаје у Будви, где је забелжена невиђена бруталност црногорске полиције, Перовић је рекао следеће:

„Будва је ових дана била полигон показне вежбе којом је четништво на потпуно огољен начин букањем и вређањем, кршима и “јуначким” залетањима увежбавало како би освојило и лагумало Црну Гору. Добро је што је вежба била јавна, јер је дала прилику црногорској и међународној јавности да види како би изгледала Црна Гора да је се докопају четници“.

На опаску новинарке Викенд новина Весне Шофранац да „лекари који отворено бране литије и шетају за поповима, поручују да “с вером у Бога бране традицију и правду”, док Амфилохију руку љубе и поједини универзитетски професори“, Перовић је изнео сопствени шематски приказ наводног удара на Црну Гору:

„Против слободне и независне Црне Горе јуриша се у шест колонаПрву, најорганизованију и најопакију колону чини свештенство СПЦ. За њом ступа друга колона, састављена од прочетничких политичких партија у Црној Гори (Демократски фронт, Демократе и Социјалистичка народна партија). Прислужују јој “грађански” трабанти (УРА, Демос и Уједињена ЦГ). Трећу колону формирају спољашњи политички чиниоци. У њој, истим кораком маршира официјелна власт државе Србије, највећи део њене политичке опозиције и већина медија. Прислужује им руски чинилац. Четврти ред стрељачког строја чине спољашњи и унутрашњи организатори и носиоци специјалног рата против Црне Горе. У пету колону слегла се шарена војска “независних” медија у Црној Гори (Вијести, Дан, Монитор, ТВ Вијести, Светигора, Српски радио, Елмаг, портали Ин4с, Борба итд.). Шесту чине грантоједи. Она окупља бројне “невладине” организације са задатком перманентног опањкавања свега што одржава и снажи суверену Црну Гору.

Надаље, овај човек, који јавно исказује мржњу према Србији и СПЦ, је „констатовао“ и тзв. седму колону, коју, према њему, чине универзитетски професори и лекари.

„Напокон, овој дубоко ешалонираној четничкој војсци почела се прикључивати седма колона. На брзину је скрпљена од тзв. интелектуалаца (универзитетских професора и лекара). Ови умови нису свесни да подржавају клерофашизам. Нису ни свесни да су кренули за онима који Црну Гору враћају из стања цивилизованости у претхришћанско варварство. Ови хуманисти скочили су да припомогну да Мацина маца над Црном Гором добије што снажнији замах!“

На крају, Перовић је пружио пуну подршку црногорској полицији, као „првом ешалону“ одбране Црне Горе од „четничких насртаја“.

„Ако мисли да сачува саму себе, држава перманентно мора чувати полицију као први ешалон властите одбране. Ниједна озбиљна држава не сме дозволити да јој полицајци буду глинени голубови на мети четничких и других хулигана. Не сме дозволити ни да јуриспруденција олако поништава тешки и опасни рад полиције на терену.“

Миленко Перовић је професор на Филозофском факултету у Новом Саду. Познат је по малтретирању свог асистента, који га је тужио за мобинг, и ту тужбу добио. Перовић је најпознатији по томе што пљује и напада све што је српско, од Српске Православне Цркве, до државе Србије, која га хлебом храни и од које живи.

Аутор: ИН4С, Наша Србија Данас

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде