Обрадовић: Представници владајућих странака показали да су спремни да се одрекну Косова и Метохије

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић навео је у саопштењу да су челници СНС Небојша Стефановић и Марко Ђурић, али и СПС Ивица Дачић и Ђорђе Милићевић, који су стали у одбрану председника Србије Александра Вучића, на делу показали „да су спремни да се одрекну дела државне територије потписујући противуставни Бриселски споразум 2013. године”.

0
41
Фото: insajder.net

Обрадовић истиче да се тим споразумом „држава Србија одрекла бројних надлежности на северу Косова и Метохије, а да заузврат, ови ‘велики преговарачи’ нису добили ништа сем обећања о формирању Заједнице српских општина које никада није испуњено”.

“Они би сада и даље да тргују територијалним интегритетом и суверенитетом, и у свакодневним изјавама понављају да су спремни на компромис, али да и Србија нешто мора да добије заузврат. Шта то значи него спремност за признање косовске независности, док се само тражи нека мала компензација која би се као по обичају представила у српској јавности као велика победа?”, каже Обрадовић.

Он је упутио низ питања на рачун државних власти од којих, између осталог тражи да се обавежу да неће бити поделе и разграничења Косова и Метохије уз признавање лажне државе, да неће одустати од Устава Србије и Резолуције 1244 СБ УН.

Власт СНС и СПС заправо нема дилему да се треба одрећи КиМ и признати другу албанску државу на Балкану као независну, што директно води у стварање Велике Албаније као највеће безбедносне претње читавом региону. Они још само преговарају о томе да добију нешто заузврат чиме би могли да изађу пред грађане Србије и пробају да нам свима замажу очи.То, међутим, не може и неће лако проћи јер је у питању кршење Устава и тешко кривично дело признања окупације дела државне територије и одрицање од територијалног суверенитета, за шта је предвиђена вишегодишња казна затвора”, наводи овај лидер опозиционе странке.

Каже да Двери нису опозиција држави већ власти.

Увек ћемо подржати државне органе у борби за очување КиМ у саставу Србије, али овој власти се не може веровати. Посебан разлог за нервозу у врху СНС и СПС је то што знају да би предајом КиМ изгубили велики број бирача који би се на тај начин уверили да је Српски покрет Двери све време био у праву што је сумњао у актуелни државни врх, чиме би њихови бирачи аутоматски дали поверење Дверима. А посебно се плаше оне српске омладине која је на недавним демонстрацијама испред Народне скупштине певала о Косову и Метохији и која им било какав покушај националне издаје неће дозволити”, каже се у саопштењу које је потписао Бошко Обрадовић.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде