Паника због истине: Терористи на КиМ кажњавају сваког ко говори о монструозним злочинима УЧК

Закон о вредностима рата ОВК који се налази у нелегалној "скупштинској процедури" у Приштини има за циљ да изврши притисак на сведоке пред Специјализованим већем суда у Хагу који се бави злочинима ове терористичке организације, а не да заштити „историју“  лажне државе Косово, како тврде предлагачи. Усвајањем накарадног прописа успротивила се и Америка.

0
50
AFP 2020 / ARMEND NIMANI

Адвокат Горан Петронијевић каже за Спутњик да је предлог тзв. „новог закона“ показатељ да у Приштини постоји свест о озбиљној опасности да ће изаћи на видело злодела која је починила терористичка ОВК.

Закон ћутања о злочинима ОВК

„Доношење оваквих закона, који су аутистични, није ништа друго него покушај да се оповргне истина, а истина је да је ОВК била и остала терористичка организација, која је тек после склапања споразума са НАТО, преко ноћи постала ослободилачка војска,“ подсећа Петронијевић.

Очигледно је да је у Приштини свима постало јасно, додаје он, да Специјализовани суд не би ни био основан да није било чврстих доказа које је предочио Дик Марти.

„Сада су видели да то ипак може да буде нешто што ће довести у питање њихову уљуљкану улогу жртве у коју су ушли уз помоћ савезника, како би пребацили кривицу на Србе. Схватили су да на Косову постоје огромни злочини које су могли да почине једино припадници ОВК, и који се не могу подвести ни под какву легитимну борбу. Тако да овим законом покушавају да направе отклон од тога,“ објашњава Петронијевић.

Заштита за Тачија и Весељија

С друге стране, додаје он, покушавају да изврше притисак да нико на КиМ не сме да говори о ОВК у лошем контексту.

„Дакле, притисак на све који знају шта је ОВК чинила, а има их много, јер је ОВК је учинила доста злочина и над Албанцима. Један од праваца закона је и нелегитиман утицај на будуће, или већ постојеће сведоке пред Специјализованим судом, јер фактички, онај ко буде сведочио, самим тим говори против ОВК и биће под ударом овог закона“, објашњава Петронијевић.

Извор: Спутник

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде