Радник МУП-а: Срамота ме колега, дајем отказ (ВИДЕО)

"Ја сам припадник Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, али сад дајем отказ. Мене су тукле моје колеге, које то уствари нису. То нису полицајци, молим вас само да се утврди ко су ти људи, мислим да су оно звери", рекао је дојучерашњи припадник МУП-а Иванчевић, који је синоћ ухапшен код Правног факултета и који се налази пред казном притвора од 30 дана.

0
92
Фото: Владимир Живојиновић / ББЦ

У праву је био Александар Вучић: маске су пале. Тачно је, његови батинаши туку народ који хоће промене. Не бранећи поједине хулигане из редова протестаната, непобитна је чињеница да је полиција брутална према грађанима и да не бира средства да их туче и на крају претуче. Да ли је то пендреком, сузавцем, псима, коњима, сасвим је свеједно. И због тога су људи све беснији, огорченији, незадовољнији.

Народ има понос и достојанство, а један од њих је ватрогасац Иванчевић, који није хтео да трпи ударце својих колега. Сада већ бивши припадник Ватрогасно-спасилачке јединице уживо пред камерама је дао отказ и из ватрогасне унифроме вратио се у цивил, међу народ.

Припадник Ватрогасно-спасилачке јединице осудио бруталну реакцију полиције

Ја сам припадник Ватрогасно-спасилачке бригаде Београд, али сад изјављујем да дајем отказ. Ја више нисам у МУП-у, више нисам ватрогасац и даћу отказ. То су моје колеге, мене су заправо биле моје колеге. Сматрам да то нису полицајци, то нису моје колеге. Молим вас да се утврди ко су они људи, ја мислим да су то звери, а не људи – рекао је Иванчевић.

Иначе, недуго након те изјаве пред камерама он је синоћ ухапшен код Правног факултета са још 27 младих особа и тренутно се налази у притвору, где чека саслушање. Њему, али и осталим приведенима прети 30 дана притвора, јер су судије добиле налог да им одреде такву казну.

Видео погледајте ОВДЕ.

Извор: Директно

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде