СОФИЈА ИМА ЈОШ МАЛО ВРЕМЕНА: Зашто држава не помогне лечење мале Софије?

Поред толиких апела, слања СМС порука преко хуманитарних организација за лечење мале Софије Маркуљевић, и даље није скупљен износ од 2,1 милион долара. Поставља се једно логично питање, зашто држава Србија не жели да помогне лечење мале Софије?

0
72
Фото: Лука Стојановић

Софија је рођена као здраво дете, са високом оценом девет. Током првог месеца живота изгледала је као и све здраве бебе, али већ у другом месецу Софија потпуно престаје да помера руке. Педијатар тада упућује родитеље на неуролошки преглед.

Захваљујући изузетној стручности лекара, са два и по месеца је утврђено да је у питању ретка, али изузетно прогресивна и смртоносна неуромишићна болест – Спинална мишићна атрофија тип I. Деца са овом дијагнозом живе највише две године, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних фукција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Ни поред терапије коју добија, Софија са својих девет и по месеци не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да седи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, које је изузетно скупо

Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успети да прикупе новчана средства за лечење, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења у иностранству, као и за неопходну медицинску опрему како би Софија добила шансу да се избори са овом тешком болешћу.

Лек који Софија мора да прими да би наставила свој живот зове се Золгенсма и прима се само једном до друге године живота, а кошта 2,1 милиона долара.

Држава Србија није реаговала, како би помогла излечење мале Софије Маркуљевић. Зато Вас све молимо да дате свој допринос и по могућности уплатите новац на текуће рачуне или пошаљете СМС поруку, како би мала Софија наставила да живи.

„Пребрзо растеш злато моје… Требало би да будемо срећни што више ниси беба, већ једна предивна девојцица, али највише на свету бих волела да стане ово време док не не скупи новац за лек… Могу само да замислим како је било људима пре неколико година чија су деца имала ову дијагнозу… Они су само могли да оду кући и да… Да чекају… Да чекају оно најгоре, оно што никоме на свету не би пожелео… Ми, хвала Богу, имамо ту срећу да можемо да се боримо за тебе… И као, боримо се ми… И као, јаки смо… Али убија то што лек постоји негде тамо, а нама још није доступан… Убија то што знамо да би мозда већ сада трчала по паркићима, да си раније добила тај лек… Али борићемо се, нећемо одустати… И успећемо, знам то, морамо успети“!, каже Софијина мама.

За Софијину борбу са тешком болешћу! Будимо хумани!

Помозимо Софији!

Слањем СМС поруке: Упишимо 797 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо human797 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000043054-91

Уплатом на девизни рачун: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Уплатом платним картицама путем линка: Е-донирај

Уплатом са вашег ПаyПал налога путем линка ОВДЕ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар
Молимо унесите ваше име овде